Agenda

Datum

22-04-2018

Locatie

Diverse locaties in heel Nederland. Ook bij jou?

Landelijke zaaidag voor bijen en vlinders

We (Pim Lemmers van Stichting Bijenvriendenen de Bijenstichting) roepen  voor het vierde jaar: particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Ook in 2017 werd in allerlei nieuwsberichten duidelijk dat bijen en andere insecten bedreigd worden. Door het voedselaanbod te verhogen kunt u uw bijdrage leveren.

Zaaien doet Zoemen, ook op school

De kinderen van nu zijn de beslissers van de toekomst.

Bewustwording dat bijen belangrijk zijn kan in de tuin van de basisscholen worden onderwezen. Daarom roepen we bedrijven en ouders op om een zaaipakket aan scholen te doneren. De docent kan dan met de kinderen bloemen zaaien en laten ervaren hoe bijzonder de bijen zijn.

Dat moeten dan wel geschikte bloemen zijn waar bijen voedsel kunnen vinden. Dus bij voorkeur enkelbloemige typen. Daarnaast is het belangrijk dat de zaden/planten niet met bestrijdingsmiddelen zijn behandeld dus bij voorkeur van biologische teelt afkomstig zijn.. LEES MEER

Uiteraard kunt ook in uw eigen tuin of omgeving gaan zaaien.
Vanaf maart 2018 zijn er weer diverse bloemenzaden beschikbaar in onze webshop LEES MEER

Laat ons weten waar u gaat zaaien.

We vinden het leuk om anderen te laten zien waar op 22 april wordt gezaaid in Nederland. U kunt dit kenbaar maken door dit formulier in te vullen.

Bron en meer info: Landelijke Zaaidag – Bijenlint