Agenda

Georganiseerd door

Vrienden Natuurtuin Zoetermeer

Datum

24-03-2019

Tijd

14:00 - 15:00

Locatie

't Westpunt
Westerpark
Ingang Turfberg
Zoetermeer

Rondleiding Natuurtuin Zoetermeer

Op zondag, 24 maart vindt de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin plaats. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een deskundige natuurtuingids gids kennis maken met dit bijzondere stukje Zoetermeerse natuur en cultuur. De rondleiding die gratis is, begint om 14.00 bij het Westpunt in het Westerpark. De excursie duurt ongeveer een uur.  Kinderen zijn meer dan welkom.

De Natuurtuin is een bijzonder stukje Westerpark van ongeveer twee hectare groot. Het geeft in het klein een beeld van het landschap in en om Zoetermeer, zoals het nu is en zoals het vroeger was. Voorbeelden hiervan zijn een poldertje met molens, het griend, rietkragen, akkers en bloemrijke hooilanden. De afwisseling van klei en veen in de bodem en de verschillende waterstanden, bepaalt welke planten er groeien en welke dieren er voorkomen. De Natuurtuin biedt hele jaar door een grote variëteit aan planten en dieren.

Honden mogen niet mee. Voor gebruikers van rolstoelen en kinderwagens is  de excursie niet geschikt. Meedoen aan de rondwandeling is gratis.  Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Meer info: Rondleidingen – Vrienden Natuurtuin Zoetermeer