Warning: Illegal string offset 'alt' in /www/wp-content/themes/bijenlandschap DEF statisch 2/functions.php on line 53 Warning: Illegal string offset 'alt' in /www/wp-content/themes/bijenlandschap DEF statisch 2/functions.php on line 53

Agenda

Georganiseerd door

Vrienden Natuurtuin Zoetermeer

Datum

01-01-2018

Tijd

14:00 - 15:00

Locatie

't Westpunt, Westerpark vanaf ingang Turfberg, Zoetermeer

Winterwandeling Natuurtuin Zoetermeer

De natuurtuin is tot midden maart gesloten, maar de maandelijkse wandelingen gaan door. Een unieke mogelijkheid om dit bijzondere natuurgebied ook in de winter te bezoeken.  De wandeling die onder leiding van ervaren gidsen staat duurt ongeveer een uur. 

Zoals gebruikelijk is de Natuurtuin gesloten van midden november tot midden maart. Deze periode wordt onder meer gebruikt om het noodzakelijke groot onderhoud uit te voeren. Zo maakt de aannemer de toekomstige bloemenweide bij het insectenhotel  zaaiklaar door grote stobben te verwijderen en de grond om te werken, een paar dammetjes worden vervangen en het klinkerpad wordt aangepakt. Klussen die te zwaar of te specialistisch zijn voor de onderhoudsvrijwilligers. Zij werken het komende seizoen aan het ophogen van een aantal paden en het onderhoud van het griend. De Knotgroep Meer en Woud komt in januari helpen bij het grote groenonderhoud. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers hierover ook de nodige uitleg.

Het is van belang om op tijd aanwezig te zijn. De ingang gaat, nadat de groep binnen is, weer op slot en het bruggetje is in dit seizoen opgehaald. De Natuurtuin is helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens e.d. Honden mogen niet naar binnen. De deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

De Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer bieden ook de mogelijkheid om actief bezig te zijn in de Natuurtuin, bijvoorbeeld bij het onderhoud en de rondleidingen. Op de dinsdag- en zaterdagochtend  van de oneven weken werkt de vaste groep onderhoudsvrijwilligers. Zij beginnen altijd tegen half tien met een kop koffie in het Westpunt en gaan door tot een uur of half een. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. De eerstvolgende werkochtenden zijn zaterdag 25 november en dinsdag, 5 december. Aspirant-natuurtuingidsen kunnen zich melden via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

 

Bron: Vrienden Natuurtuin Zoetermeer