Agenda

Georganiseerd door

Groene Cirkel Bijenlandschap i.s.m. het Huis van de Duurzaamheid

Datum

16-05-2022 t/m 30-06-2022

Locatie

Bibliotheek Rijn en Venen
Aarkade 10
2406 BV
Alphen aan den Rijn

Bijenlandschap foto-expositie, Alphen aan den Rijn. 16 mei – 30 juni

Bijenlandschap foto expositie
In samenwerking met het Huis van Duurzaamheid

Van 16 mei t/m 30 juni is er een Bijenlandschap foto expositie in het Huis van Duurzaamheid in de Bibliotheek in het centrum van Alphen.

De expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Onze wereld kan niet zonder bijen. Ze zorgen voor de bestuiving zo’n 75 procent van alle gewassen op aarde.

Het gaat niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers. Daarmee stimuleer je de biodiversiteit in jouw directe leefomgeving!

Ieder jaar organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd voor de bewoners van de bijenlandschapsregio’s. De expositie in de bibliotheek toont foto’s van inzendingen van de Bijenlandschap fotowedstrijd van de afgelopen jaren.

De prijsuitreiking van de Bijenlandschap fotowedstrijd van dit jaar vindt plaats op woensdagavond 29 juni vooraf aan de lezing ‘De klimaatbestendige tuin’ in de bibliotheek.

Over het Huis van Duurzaamheid
Het Huis van Duurzaamheid is een fysieke en online plek in Bibliotheek Rijn en Venen. Vanuit de bibliotheek worden maandelijks lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd over ‘groene’ onderwerpen, zoals klimaatbestendig en bij-vriendelijk tuinieren, een leefstijl met minder verspilling, eetbaar tuinieren etc. De activiteiten zijn voor jong en oud en iedereen is welkom! Bekijk het complete programma op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

De expositie is geschikt voor alle leeftijden

Foto: ‘Net na een buitje’ – auteur: Fred Marchee