Agenda

Georganiseerd door

Groei & Bloei afdeling Alphen aan den Rijn i.s.m. Archeon

Datum

18-11-2020

Tijd

20:00

Locatie

Langeroode
Genielaan 1
2404 CH Alphen aan den Rijn

Lezing Bijenparadijs Archeon, Alphen aan den Rijn

Museumpark Archeon is een gecombineerd landschap waar de geschiedenis wordt verteld van voor de industriële revolutie. In de 25 jaar van het bestaan zijn er vrijwel geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

De 43 huizen en hutten uit prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen, zijn een mix van lemen wanden, rieten daken, rommelige, niet aangeharkte, plekjes met veel verschillende wilde planten, struiken en bomen, waardoor er veel nestgelegenheid en voedselplekken zijn. Dus een plek waar je als tuinier kunt zien hoe de mens vroeger met de natuur omging.

In het project Groene Cirkel Bijenlandschap werken verschillende organisaties, zoals Archeon, Groei & Bloei, IVN en de gemeente Alphen aan den Rijn samen om in de zuidrand van de stadskern Alphen aan den Rijn een duurzaam leefgebied voor bestuivende insecten (wilde bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen) te realiseren en in stand te houden. Hoe dat tot stand gekomen is, en waarom Archeon zo een bijzonder landschap heeft, dat vertelt Wiel van der Mark in deze presentatie. Het is een mooie inspiratiebron voor het aantrekken van bijen in uw eigen tuin of op het balkon.

De toegang is gratis, aanmelden kan via: Lezingen – Groei & Bloei afdeling Alphen aan den Rijn

Wiel van der Mark (rechts) en collega bij de onze partnerbijeenkomst.

Foto bij: een Tronkenbijtje bij de ingang van Archeon (Anne Marie van Dam). Tronkenbijen nestelen massaal in rieten daken in het Museumpark.