Agenda

Georganiseerd door

IVN Nieuwkoop

Datum

03-08-2020 t/m 21-12-2020

Tijd

19:00

Locatie

De Stal / Heemtuin
Kennedylaan 33a
2421 EM Nieuwkoop

Doe mee met onderhoud van de heemtuin, elke maandagochtend, Nieuwkoop

Op maandagochtend starten we de week met een frisse neus. Vanaf 9.30 uur start een ploeg in de Heemtuin. Juist door buiten te zijn beginnen we de week fit en vol energie. Samen verzet je ongemerkt veel werk, blijf je fit en is boven alles is het heel gezellig. Kom je ook de week starten met een frisse neus? Bij welk groep sluit jij je graag aan?

Natuur voor iedereen

Een belangrijk kenmerk van alle vrijwilligers bij IVN is dat ze graag samen zorgen dat de natuur makkelijk toegankelijk is. Dat alle generaties in de Heemtuin ervaren hoe bijzonder en nuttig onze natuur is. Dat er bijzondere vogels, bijen en insecten leven waar we graag het nut en de noodzaak van leren. Als vrijwilliger van IVN Nieuwkoop ben je met plezier buiten aan de slag.

Onderhoud en klussen

Het ene clubje doet vaak het onderhoud aan de kades, aan ons clubhuis De Stal en onderhoud van de machines. Ze klussen graag van alles in elkaar dat nodig is om goed te kunnen werken. Zijn er bordjes nodig voor de tuin of is er iets stuk? Ze maken, repareren of verbeteren van alles. Daarnaast doen ze vaak het grotere werk, zoals het snoeien van de bomen. Ze zijn er niet vies van om een flinke klus aan te pakken met de bijbehorende machines.

Toegankelijk en opgeruimd

De andere clubje “scharrelt” wat rond in de tuin. Ze zorgen dat de tuin netjes en opgeruimd is. Ze zorgen dat de paden goed bereikbaar zijn. Ze werken in de moestuin en zien ieder jaargetijde weer andere facetten in de tuin. Ze vernieuwen planten of vullen de houtwal aan met het snoeisel. Op het fruiteiland zorgen ze dat de bomen volop kunnen groeien of maaien ze het gras. De één heeft echte groene vingers en de ander vindt het buiten aan de slag zijn gewoon lekker om energie op te doen.

Nuttig en aangenaam

Werken in en aan de natuurlijk combineert nuttig werk met aangename voordelen. Want wetenschappelijk is het allang bewezen dat mensen die regelmatig buiten in de natuur aan de slag zijn fitter zijn en minder last hebben van kwaaltjes. Het is een gezellig en makkelijke manier om bij te dragen aan jouw eigen gezondheid en die van de mensen die de Heemtuin bezoeken. Het plezier van samen aan de slag staat voorop. Groene vingers zijn absoluut niet verplicht. Kom je aanstaande maandagochtend ook langs? De koffie staat klaar.

 

Bron, contact: Onderhoud Heemtuin op maandagochtend – IVN Nieuwkoop