Agenda

Georganiseerd door

IVN Alphen aan den Rijn

Datum

16-03-2019

Tijd

10:00

Locatie

Het Praathuis 't Weegje
t Weegje 4
2741 JX Waddinxveen

Excursie natuurgebied ‘t Weegje, Waddinxveen

Tussen de Gouwe, Coenecoopbrug en de spoorlijn Gouda / Alphen aan den Rijn ligt een mooi klein natuurgebiedje met bijzonder planten en veel vogels.
Op zaterdag 16 maart houdt IVN Alphen a/d Rijn een excursie in het natuurgebied ’ t Weegje. Onder leiding van IVN-natuurgids Petra Flikweert en Lia v.d. Sandt gaan we dit afwisselende gebied anders bekijken en ontdekken. ‘t Weegje is een oud gebied tussen Waddinxveen en Gouda.

Vroeger waren er weilanden met boerderijen, maar na de ontvening van de plas in 1825 is het een natuurgebied geworden. Het gebied kent een grote diversiteit aan flora en fauna. Veel vogelsoorten zitten op en rond de plas. In het moeras zijn in de winter en het voorjaar veel grutto’s te zien. De kolonie aalscholvers is een bezienswaardigheid. Wie weet zien we nog een aantal Grote zilverreigers. Ook de ringslang heeft in ‘ t Weegje z’n habitat. Zomaar een paar dingen waar je op 16 maart al wandelend door het gebied meer van zult horen en zien. Neem in ieder geval een verrekijker mee!

Start: Het Praathuis ‘t Weegje 4 2741 JX Waddinxveen
Aanmelden is verplicht vóór 14 maart bij Ton v Ruiten 06 – 22 47 54 92 of
via ton.vanruiten@lijbrandt.nl max.20 deelnemers.

Bron: `t Weegje Waddinxveen – IVN