Agenda

Georganiseerd door

Groei & Bloei Boskoop

Datum

24-09-2019

Tijd

20:00

Locatie

Boomkwekerijmuseum
Reijerskoop 52-54
Boskoop

Lezing Plensbuien en Hittegolven, Boskoop

Vandaag geeft ir. Margareth Hop een lezing over de invloed van de klimaatverandering op de natuur en hoe planten daarop reageren. Want de plensbuien en hittegolven vergen veel van uw planten. Margareth is een expert op het gebied van de eigenschappen en gebruiksmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten. Deze lezing hoort bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Planten en klimaat, een hot item‘.

Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.

Graag aanmelden bij boomkwekerijmuseum via telefoonnummer 0172 – 217756.

Prijs: € 5,-. Toegang is gratis voor museumjaarkaarthouders en voor Groei & Bloei-leden op vertoon van de ledenpas.

Het Boomkwekerijmuseum te Boskoop toont in zijn zomertentoonstelling van 17 mei t/m 12 oktober hoe de natuur wordt beïnvloed door de klimaatverandering. U maakt kennis met planten die zich kunnen aanpassen aan zowel hittepieken als plensbuien. Sommige doen dat zo goed dat ze botanische bandiet zijn geworden en niet meer welkom zijn, andere zijn een graag geziene gast in de natuur en in onze tuin.

Een tuin die goed tegen droogte kan en weinig onderhoud vergt, is een prairietuin. Een prachtige wandgrote foto van een tuin in de sfeer ervan nodigt u uit om met enthousiasme in uw eigen tuin aan de gang te gaan. Omdat grassen kenmerkend zijn voor een prairietuin, maakt u kennis met een paar verrassende soorten.

In een interessante presentatie laat ir. Margareth Hop zien welke planten in staat zijn een plensbui te trotseren. Naast de tijdelijke expositie zijn ook de permanente expositie, de museumkwekerij en de onlangs gerestaureerde boomkwekerswoning de moeite van het bezichtigen meer dan waard.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 16:30 uur.

Meer info vindt u op de site van het Boomkwekerijmuseum.