Agenda

Georganiseerd door

Gemeente Leiden

Datum

11-04-2019

Tijd

11:30 - 12:30

Locatie

DZB Eco-tuin
Nachtegaallaan 41
Leiden

Officiële start van het Leidse Bijenjaar – Kick Off Bijentelling & Zaaiactie

Gemeente Leiden nodigt je uit om op donderdag 11 april, van 11.30 – 12.30 aanwezig te zijn bij de start van het Leidse bijenjaar. Het is tevens de kick-off voor het bijentelweekend en de Leidse start van de grootste zaaiactie van Nederland.Om 11.30 geeft wethouder Paul Dirkse het startsein in de eco-tuin van De Zijl Bedrijven.

Grootste zaaiactie van Nederland
The Pollinators organiseren dit jaar de grootste zaaiactie van Nederland (op maandag 22 april) om zo voor meer voedsel voor de bijen te zorgen. Het doel is dat er op zoveel mogelijk plekken in Nederland gezaaid wordt. Ook Leiden doet mee en deelt de komende week zaden uit.

Bijentelweekend
Dit jaar vindt ook voor de tweede keer de Nationale Bijentelling plaats. Een weekend waarin we door het hele land bijen gaan tellen, om ze een beeld te krijgen van de bijenstand in Nederland. Als we weten hoe het er voor staat met de bijen kunnen we ze namelijk beter helpen.

Bijenexcursie door Naturalis
Jeroen van der Brugge neemt ons op de Eco-tuin mee op zoek naar wilde bijen. Kom vooral langs en deel de activiteiten met elkaar.