Agenda

Georganiseerd door

Groei & Bloei afdeling Alphen aan den Rijn

Datum

21-04-2020

Tijd

20:00

Locatie

De Vlinder
Burgemeester Bruins Slotsingel 15
Alphen aan den Rijn

Lezing Oogst fruit uit je eigen tuin. Alphen aan den Rijn. GAAT NIET DOOR

Van een fruitige tuin kun je het hele jaar genieten: eerst van de bloemen, dan van het fruit, de oogst, het verwerken en tot slot natuurlijk van het consumeren.

In deze lezing hoor je welke fruitstruiken het beste passen in een kleine of grote siertuin. Wat de mooiste struiken zijn en welke bomen en struiken het lekkerste fruit geven. Liesbeth zal spreken over haar top tien van favoriete fruitbomen en -struiken. Tot slot besteedt zij aandacht aan de lekkerste methoden om het fruit te verwerken, te conserveren en te consumeren. Het wordt een lezing waarvan je gaat watertanden en waarna je met ideeën en tips naar huis gaat.

De lezing wordt gegeven door Liesbeth van Bemmel van Voedselbos Benthuizen. Zij heeft jarenlange ervaring met het kweken en eten van fruit uit eigen tuin. Sinds 2017 is zij een weiland aan het omvormen tot een voedselbos: een hectare vol met notenbomen, fruitbomen, -struiken, bloemen, kruiden en andere eetbare planten. In haar tuin en voedselbos heeft ze veel ervaring opgedaan met de lekkerste en de mooiste soorten fruit en deelt deze kennis graag om anderen te inspireren.

Liesbeth van Bemmel bij onze partnerbijeenkomst

De toegang is gratis, aanmelden kan via: Lezingen – Groei & Bloei afdeling Alphen aan den Rijn