Agenda

Georganiseerd door

Gemeente Leiden

Datum

15-03-2018

Tijd

10:00 - 16:30

Locatie

Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
Leiden

Samenwerken aan de groene stad, Leiden

Iedereen die werkt aan de stad heeft een belangrijke rol om onze steden gezond & leefbaar te maken en te houden. Hoe bereiken we dat met zoveel partijen met uiteenlopende belangen? Hoe houden we onze steden gezond en aantrekkelijk  als woon-, werk- en verblijfsgebied? En hoe geven we tegelijkertijd de woon- en duurzaamheidsopgave vorm?

Donderdag 15 maart organiseren we het GOED event. Een dag waarop ruim 150 mensen zich buigen over hoe we onze steden gezonder en leefbaarder kunnen maken. Hoe kunnen we samenbouwen aan een groene stad? Een dag vol met presentaties, workshops, praktijk cases en ruim gelegenheid om te netwerken.

Wat kun je verwachten?

  • We starten met de Keynote ‘het nieuwe stadsontwikkelen’
  • Korte power kennis workshops vanuit verschillende disciplines zoals financiering, techniek, communicatie, politiek/bestuurlijk, inkoop en aanbesteding en conceptontwikkeling
  • In de middag staan 4 projecten centraal. We geven concreet vorm aan de samenwerking binnen die projecten. Een van de projectgebieden is de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland, het stationsgebied rondom Leiden CS en Schipholweg. Hhier werken we samen met stakeholders en experts aan het ‘future proof’ maken van dit gebied.

Over

  • Wat betekent het nieuwe stadsontwikkelen voor mij? Hoe werk ik constructief samen met burgers, bedrijven en overheid zodat mijn belang beter wordt bediend?
  • Wat betekent de energietransitie concreet voor mijn werk en sector?
  • Hoe werk ik samen aan de stad van de toekomst binnen de kaders van de nieuwe omgevingswet?
  • Wat betekent klimaatadaptief werken voor mijn bedrijfstak en wat kan ik daar concreet aan doen?
  • Samenwerken aan Leidse projecten zoals Stationsgebied en Leiden Noord

Projectgebieden
Voor een praktijkgerichte discussie en om daadwerkelijk stappen te zetten, gaan we aan de slag met een aantal actuele projecten.

Voor wie?? Iedereen die werkt aan de Leidse stad of wil leren van de Leidse aanpak, zoals: woningcorporaties, ontwikkelaars, bouwers, beleggers, ondernemers, universiteiten, hoogheemraadschap, architecten, zzp’ers, adviseurs, communicatie & marketing en brancheorganisaties.

Meer info en aanmelding: Samenwerken aan de groene stad – Ga Goed