Nieuws

17 mei excursie ‘Meet in Green’: Groene Cirkels Zoeterwoude – voor gemeenteambtenaren

Achtergrond
De ‘groene’ excursiereeks van Stadswerk gaat ook in 2018 door! ‘Meet in Green’ is netwerken en uitwisselen op de meest inspirerende groene locaties verspreid over Nederland. En ‘slim’ aangeboden;  de excursies starten namelijk in de loop van de middag (zodat u nog wat aan uw ochtend heeft én ruim voor de spits) en na afloop eet u samen een broodje. Zo kunt u weer na de spits, met volle maag, op huis aan!

Groene cirkels Zoeterwoude
Op 17 mei gaan we op bezoek in Zoeterwoude. Dit is één van de gemeenten die samenwerken onder de noemer ‘Groene Cirkels Bijenlandschap’. Hierbij werken overheden, onderzoekinstellingen en bedrijfsleven samen aan bijvriendelijke inrichting en beheer. Ook is Zoeterwoude één van de eerste vijf gemeente die uitgeroepen is als Bijvriendelijke gemeenten door Nederland Zoemt.

Programma

14.30 uur Inloop
15.00 uur Start door Groene Cirkels, gemeente Zoeterwoude en betrokken bedrijven
U krijgt een presentatie over Groene Cirkels Bijenlandschap, waarna de gemeente Zoeterwoude en de deelnemende bedrijven u vertellen waarom ze eraan meedoen en wat het betekent voor het beheer
16.00 uur Naar buiten op de fiets (voor fietsen wordt gezorgd!)
Tijdens deze fietstocht gaan we kijken naar verschillende voorbeelden van bijvriendelijk beheer in Zoeterwoude. Betrokken experts geven ter plekke tekst en uitleg.
17.30 uur Weer terug voor een broodje en kop soep

Voor wie?
Deze bijeenkomst is geschikt voor ambtenaren van andere gemeenten die geïnspireerd willen worden om bijvriendelijk te werken. Ook groene vakmensen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Houdt u er wel rekening mee dat een deel van het programma bestaat uit een fietstocht? Er is plek voor 15 deelnemers, dus meld u snel aan!

Datum, locatie en kosten
Datum: 17 mei
Tijd: 14.30 uur inloop, einde rond 18.00 uur (met soep en een broodje)
Locatie: Gemeentehuis Zoeterwoude, Noordbuurtseweg 27, 2381 ET Zoeterwoude
Kosten: €25 voor leden, €0 voor gemeentelijke leden, €75 voor niet-leden
Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Aanmelden via: Stadswerkexcursie ‘Meet in green’ Groene Cirkels Zoeterwoude