Nieuws

Archeon: partner van Groene Cirkel Bijenlandschap

Museumpark Archeon heeft een functie als Bed en Breakfast voor veel insecten en vormt een verbinding tussen het stedelijk gebied van Alphen aan den Rijn, en de polder. Hiervoor is het gevarieerde historische landschap heel geschikt, ook omdat er geen kunstmest en niet-natuurlijke insectenverdelgers gebruikt worden.

De enthousiaste werkgroep Flora en Fauna in Archeon bestaat uit vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Archeon en archeotolken. Zij voeren het natuurbeleid uit. Binnen deze werkgroep zit ook de bijengroep van Archeon.

Voor het uitvoeren van het natuurbeleid is er een masterplan opgesteld. Met het Masterplan 2023-2030 natuurbeleid museumpark Archeon zetten we in op zoveel mogelijke biodiversiteit in het park. Dit betekent dat wij met historische verantwoord en duurzaam groenbeheer een zo groot mogelijk leefgebied voor zoveel mogelijk soorten bijen, vlinders en insecten creëren.

Archeon is daarbij aangesloten bij Groene Cirkels Bijenlandschap en werk nauw samen met IVN Alphen en de Vlinderstichting. Samen met de gemeente Alphen is Archeon ook coördinator van bijenlandschap gemeente Alphen aan den Rijn.

Wil je meer weten of deelnemen aan de werkgroep Flora en Fauna? Mail dan met floraenfauna@archeon.nl

 

De contactpersonen bij Archeon:

Karin Kok (links op de foto)

Judith Uiterwijk (rechts op de foto)

Website Archeon