Nieuws

Bedrijventerrein vergroenen: meer natuur, minder hitte en wateroverlast. Inspiratie en subsidies.

Aug 2022. Waar werk je liever: op een grijs en ongeïnspireerd bedrijventerrein of op een levendige, bloeiende plek? Een inspirerende werkomgeving en het tonen van visie en maatschappelijke verbondenheid is belangrijker dan ooit om aantrekkelijk te blijven als werkgever. Een groen bedrijventerrein is een gezonde én productieve omgeving voor werknemers. Natuur verlaagt stress en nodigt uit om meer te bewegen. Met een groen bedrijventerrein draag je je steentje bij om de wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties.

Zo zijn er vele voordelen verbonden aan een groen bedrijventerrein. Om te vergroenen is er nieuwe inspiratie. Bijvoorbeeld van automatiseerder Festo, die zijn bedrijfsterrein omtoverde in een bloeiende en zoemende tuin. En van Hoek Hoveniers, die 5 simpele, makkelijk uitvoerbare vergroeningsconcepten uitgewerkt heeft in flyers.

Onze partner Provincie Zuid-Holland heeft drie subsidieregelingen die helpen om bedrijventerreinen groener, aantrekkelijker en duurzamer te maken, voor planvorming, en voor uitvoering van grote en kleine groene plannen.

Dat alles en meer informatie vind je bij het project Gezonde groene bedrijventerreinen in Zuid-Holland, van onze partner IVN.