Nieuws

Bee Friendly! Gratis bloemenzaadjes – zet jouw buurt in bloei!

De bij is belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn, gaat de wilde bijenstand hard achteruit. En dat heeft veel gevolgen voor ons allemaal. Samen zetten wij heel Nederland in bloei!

Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat we meer naar elkaar omkijken. Niet alleen naar elkaar, maar juist ook naar onze aarde. In dit geval; naar de wilde bij. Die kleine bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder hen bijvoorbeeld geen appels, kersen, aardbeien en nog veel meer. Maar het leefgebied van de wilde bij heeft het zwaar te verduren. Onze missie is om de wilde bij te redden. Maar ook jouw hulp hebben we nodig!

Een groot aantal kinderboerderijen en NME centra stimuleert deze actie door het te delen met volgers en belangstellenden. Met elkaar willen we een fleurige omgeving creëren die bij vriendelijk is en blije gezichten geeft.

Meedoen? Lees meer:

Bee Friendly – KinderboerderijenActief

 

Voor de Landelijke Zaaidag op 22 april hebben The Pollinators en Nudge  georganiseerd dat je bij meer dan 1000 voedselbanken voor bijen zaadjes kan ophalen. Waar? Dat kun je vinden bij: Voedselbanken voor bijen – Nudge.nl.