Nieuws

Bijenhotels & plantenpakketten voor een bloeiende Bollenstreek

12 oktober 2021. Speciale actie Rabobank en Imkerij Weerlanerpolder

Half maart werd officieel het startschot gegeven voor het Bijenlint Bollenstreek. Het bijenlint is bedoeld om de overlevingskansen van bijen te bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. Om dit initiatief te ondersteunen, is er een speciale actie van Rabobank en Imkerij Weerlanerpolder: een plantenpakket met gratis bijenhotel!

“Wilde bijen zijn ontzettend belangrijk voor onze natuur én voor ons voedsel. Maar helaas worden ze bedreigd”, zegt imker Meinhard van de Reep van Imkerij Weerlanerpolder. “Zonder de bestuiving door bijen en andere insecten zouden we geen appels, peren, kersen, aardbeien, koffie of chocola hebben.” Daarom doen een aantal Hillegomse organisaties een oproep aan alle bewoners in de regio om hun tuinen ‘bijvriendelijker’ te maken. Meinhard: “Dat kan heel eenvoudig door de aanplant van planten en bloemen die bijvriendelijk zijn en ook nog zorgen voor een fleurige tuin. Door al die kleine oases van planten en bloemen wordt het voor de bedreigde insecten eenvoudiger om te overleven. Zo kan iedereen dus bijdragen bij aan het versterken van de biodiversiteit in zijn eigen leefomgeving.”

Door lokale kwekers is een fraai plantenpakket samengesteld, waarmee ruim 5 vierkante meter tuin kan worden beplant. Meinhard: “Het pakket kost 20 euro, waarvan 5 euro naar de Stichting Natuurlijk Hillegom gaat, een initiatief om Hillegom groener, fleuriger en meer biodivers te maken. Het plantenpakket wordt mogelijk gemaakt door Plantenkwekerij Van de Reep.” Rabobank ondersteunt de actie, vertelt Els van Oosten. “Als bank hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel. In onze dagelijks werk ligt de focus echt op duurzaam wonen en ondernemen. En vanuit onze coöperatieve mentaliteit  dragen wij bij aan allerlei projecten die een duurzame samenleving dichterbij brengen. Ook aan deze actie leveren wij graag onze bijdrage. Voor de eerste vijftig bestellingen die binnenkomen, stellen wij een gratis bijenhotel ter beschikking. Met de planten en het bijenhotel willen wij zo de tuinen in Hillegom, Teylingen en Lisse meer kleur geven en de bijen en vlinders meer levenskansen!”

Heb je interesse in deze actie?

Ga dan naar de website: www.natuurlijkhillegom.nl en bestel je pakket. Je kunt online bestellen en betalen. Maar telefonisch bestellen kan ook via het volgende nummer: 06 – 493 857 34.

Meer weten over het bijenlint:

Bijenlint Bollenstreek