Nieuws

Bijenlandschappapier krijgt NL Greenlabel A

Van onze partner Drukkerij Holland:

NL Greenlabel heeft voorBIJ©-papier, het papier gemaakt met bloemrijk maaisel uit het Bijenlandschap, beoordeeld op integrale duurzaamheid en gecertificeerd met het hoogste label A. Het maaisel moet afgevoerd worden om bloemrijkheid en biodiversiteit te vergroten. Het krijgt een nieuw leven in dit papier.

De verwerking van het bloemrijke bermgras tot realisatie van drukwerk bij Drukkerij Holland bv, is door NL Greenlabel ter beoordeling voorgelegd aan Stabilitas en Royal Haskoning DHV. Op basis van dit onderzoek en de rapportage is voorBIJ©-papier voorzien van het NL Greenlabel-duurzaamheidspaspoort. Dit label laat zien hoe producten en materialen meetbaar duurzaam zijn, een lage ecologische footprint hebben en daarmee beoordeeld zijn op integrale duurzaamheid.

Onder regie van Waardewenders bv, een nieuw initiatief van Herrejan Veenema (van Drukkerij Holland), wordt dit hele circulaire proces gerealiseerd. De producten van Waardewenders (o.a. voorBIJ©-papier) hebben de hoogst haalbare duurzaamheidsscore behaald en zijn daarmee uniek! Waardewenders is ook als partner verbonden aan het Bijenlandschap.
Bij de beoordeling zijn bonuspunten toegekend voor bewezen bijdrage aan biodiversiteit, innovatieve manier van transport, stimulering van een duurzame keten, duurzaam ontwerp en bijdrage aan optimale eindverwerking.

Papier en enveloppen zijn inmiddels beschikbaar en binnenkort wordt een online portal geopend, waarin partners producten kunnen bestellen en achtergrondinformatie kunnen ontvangen en zal ook het duurzaamheidspaspoort beschikbaar zijn.

Meer info: VoorBij papier

Bijenlandschappapier krijgt NL Greenlabel A