Nieuws

Bijen-buurtprojecten strijden om titel Kern met Pit 2019. Help ze met je stem!

13 december 2019. Kern met Pit is een programma van KNMH Foundation. Het daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Deelnemers krijgen deskundige begeleiding, en kunnen 1000 euro winnen als het project binnen een jaar afgerond is.

In onze Groene Cirkel Bijenlandschap-regio doen twee bijenprojecten mee om de titel ‘Kern met Pit 2019’ in Zuid-Holland,  èn 1000 euro financiering.

Je kunt, als lezer van het Bijenlandschap-nieuws, de projecten helpen door je stem op één van hen uit te brengen in de Kern-met-Pit-competitie.

Het gaat om:
Natuurspeeltuin Voorschoten geeft bijen een veilige plek!
“Bezoekers van de natuurspeeltuin kunnen veilig van dichtbij het gedrag van de honingbijen bestuderen. De bijenkasten zijn het middelpunt van educatieve momenten. De bezoekers leren over bijenvolken, over bestuiving van planten en bloemen en ook wat ze zelf kunnen doen om bijen te helpen.”

Het Buurt-Bijen-lint van Buurttuin De Zoete aarde in Zoetermeer
“Het is gelukt! We hebben een lint van bijenhotels en bijenplanten aangelegd samen vormen zij een wandelroute. Hiermee bereiken we een 2 doelen: we zorgen dat insecten beter in onze wijk kunnen overleven en we maken de natuur meer zichtbaar en een onderwerp van gesprek.”

Wil je stemmen?

Dat kan hier: Deelnemende projecten – Kern met Pit