Nieuws

Bloemen, bijen en groen in Leiden Zuidwest

Dinsdag 5 april kregen leerlingen van basisschool Leimundo een grote zak bloemenzaad uitgereikt. Met dit zaad kunnen ze hun schoolplein fleuriger en bijvriendelijker maken. Ook kunnen leerlingen het zaad gebruiken om wat bloemetjes te kweken op hun balkon, in hun tuin of bijvoorbeeld bij een boomspiegel. Op deze manier wordt Leiden Zuidwest steeds fleuriger en groener.

Direct aan de slag
De leerlingen kregen het bloemenzaad tijdens de ‘Buitenlesdag’, die dit jaar in het teken stond van klimaatadaptatie. Samen met stagiaires van Technolab oderzochten ze bijvoorbeeld of het water sneller wegloopt op steen of op een plantvak of aarde. Meer groen en planten helpt zeker, ook op hete dagen. Afdeling Samen aan de Slag van de gemeente bood in het kader van dit thema het bloemenzaad aan, zodat de leerlingen direct lekker aan de slag kunnen met het vergroenen van hun plein en buurt.

Project Natuur om de Hoek in Leiden Zuidwest
De leerlingen kregen het bloemenzaad overhandigd van Marian Kathmann (Natuur- en duurzaamheidseducator gemeente Leiden) en Marieke van Kesteren. Marieke is projectleider bij Naturalis voor het project Natuur in de Hoek in de wijk Leiden Zuidwest. Samen met buurtbewoners en organisaties organiseert zij leuke groene buurtactiviteiten zoals groene challenges, een wandelexcursie of een plantenbieb om stekjes van planten te ruilen. Een leuke tip of idee voor dit project? Mail dan naar marieke.vankesteren@naturalis.nl of bel 06-82083383.