Nieuws

Code Rood voor natuur: petitie aangeboden aan politici

Een duidelijke boodschap voor het kabinet: een ‘Deltaplan Biodiversiteit’ is van groot belang voor de Nederlandse natuur! Namens bezorgde natuurkenners overhandigde bekende tuinman Lodewijk Hoekstra op 31 oktober in Den Haag de petitie ‘Code rood voor de natuur’ aan politici van verschillende politieke partijen.

Alarmfase ‘rood’ voor de biodiversiteit in Nederland: de aantallen insecten hollen achteruit. Recent onderzoek duidt erop dat in de afgelopen 27 jaar 75 procent van de vliegende insecten (waaronder vlinders) is afgenomen. Onlangs werd ook bekend dat sinds 1980 het aantal vogels in Noordwest-Europa met meer dan 400 miljoen is afgenomen.

Het nieuwe kabinet presenteert het regeerakkoord als ‘het groenste ooit’, maar hoe dat uitpakt voor natuur is nog niet helder. Gelukkig zijn er stappen aangekondigd om de negatieve effecten op de natuur terug te dringen. Hét moment dus om hier gezamenlijk de schouders onder te zetten. Doe mee!

Wij roepen het kabinet en al onze volksvertegenwoordigers daarom op de handen ineen te slaan om een einde te maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit: het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen moet drastisch omlaag. Omwille van een gezonde leefomgeving én van een mooie natuur.

Lees Meer: Petitie code rood voor natuur – Nature Today