Nieuws

Conferentie Groen Werkt Beter: ‘Het telt echt op als we samen gaan vergroenen’

Verslag Conferentie Groen Werkt Beter 5 april 2022: over vergroenen op bedrijventerreinen.

Werkplekken vol planten, kantoren met groene gevels en daken, bedrijventerreinen met bijenplanten en groene wandelroutes, vaker buitenwerken; steeds meer bedrijven zien het belang in van natuur voor hun werknemers. Tijdens de  Goede mensen die de goede dingen doen, dat is wat we nodig hebben volgens Ruud Veltenaar. De filosoof trapt de conferentie af en houdt de deelnemers meteen een spiegel voor: ‘We kijken vaak naar anderen als het gaat om verduurzaming; de overheid, aandeelhouders. Maar wat kan je zelf doen? Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst iets gekocht dat je niet nodig hebt?’

Lees het hele verslag: ‘Het telt echt op als we samen gaan vergroenen’ – Conferentie Groen Werkt Beter 5 april 2022 – IVN.

Bekijk de presentaties:

  • De presentaties van Ruud Veltenaar hun je hier downloaden. De presentaties zijn vergrendeld met een wachtwoord. Vul IVNPR2022 in voor de keynote presentatie en IVNWS2022 voor de presentatie van de workshop.
  • De presentaties van Kim van der Leest (VHG), Mark Bode (Rebel) en Mark Mieras kun je downloaden via deze link.
  • Meer weten over de impact van natuur op privé, werk en gezondheid? Lees dan de whitepaper Wat Natuur voor je doet van Mark Mieras.
  • En lees hier meer over groene gezonde bedrijventerreinen.

Informatie over subsidie voor groene bedrijventerreinen vind je hier: Subsidie groene bedrijventereinen – IVN