Nieuws

Fonds 1818 Herfstpremie: Verrijk je buurt!

Alle inwoners van Leiden en de Duin- en Bollenstreek kunnen tot 20 november plannen indienen en kans maken op een Herfstpremie van Fonds 1818: prijzen tussen de 500 en 5.000 euro om die plannen uit te voeren. Uitreiking is op donderdag 14 december in het Leidse Volkshuis.

Een goed idee om de buurt op te fleuren? Vaak ontbreekt het initiatiefnemers aan geld om de plannen daadwerkelijk uit te voeren. Gelukkig is er ook dit jaar weer mogelijkheid om dat probleem op te lossen. De inschrijvingen voor de zevende editie van de Herfstpremie – een samenwerking tussen Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad – zijn weer open. In totaal wordt er een bedrag van 55.000 euro verdeeld onder de inzendingen.

Het thema dit jaar luidt: Verrijk je buurt. Naast een link met het buurleven moet de inzending zich richten op inwoners van de Bollenstreek of de Leidse Regio en een maatschappelijke bijdrage leveren aan de buurt. Particulier, groepjes burgers, maatschappelijke organisaties of instellingen en bedrijven, alle goede idee├źn zijn welkom. Vorig jaar is er bijvoorbeeld een prijs uitgereikt aan Stadskwekerij Het zoete land in Leiden, voor bouw van een schuur. Inzendingen kunnen ook dit jaar aanspraak maken op bedragen van 500, 1.000, 1.500, 3.000 en 5.000 euro.

Bij Bijenlandschap denken we natuurlijk aan een een mooie vergroening van de buurt: goed voor bijen, vlinders, vogels en mensen! Een groene ontmoetingsplek met bloeiende planten, in plaats van een bestrate vlakte…

Vul maar in. De Herfstpremie kan daarbij helpen.

Informatie: Herfstpremie – Fonds 1818