Nieuws

Hulp bij het opzetten van bijenlandschappen

23 feb 2022. Regelmatig starten er nieuwe bijenlandschappen in andere regio’s. Daar zijn we superblij mee. Om het makkelijker te maken een bijenlandschap te beginnen heeft onze partner: Wageningen UR Environmental Research een nieuwe website gemaakt met Hulp voor Bestuivers.

In het kader van de kennisimpuls bestuivers is door Wageningen Environmental Research in samenwerking met andere organisaties een aantal interessante kennisproducten verschenen, die je kunnen helpen bij het opzetten van een Bijenlandschap. Ze zijn allemaal te vinden op de website Hulp voor Bestuivers.

Daar staan behalve onderstaande producten nog meer interessante tools en links op die je kunnen helpen als iets wilt gaan doen om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren. Zeker waard om even rond te kijken op Hulp voor Bestuivers.

Wat kun je zoal vinden?

Op Bijenlandschap.nl vind je een interessant filmpje over hoe je een bijenlandschap met partners samen op kunt zetten: Sociaal netwerk als motor.

Ook interessant: bloemrijke gebieden reguleren eikenprocessierups

Wageningen Environmental Research heeft ook een nieuwe leidraad beheersing eikenprocessierups uitgebracht. Bloemrijke gebieden zijn niet alleen gunstig voor meer wilde bestuivers, maar ook om de eikensprocessierusp op een natuurlijke manier mee te reguleren.

Met het gebruik van deze kennistools maken we Nederland weer een stukje bloem- en bijenrijker!

Hulp bij het opzetten van bijenlandschappen