Nieuws

JUB Holland: partner van Groene Cirkel Bijenlandschap

JUB Holland teelt bloembollen en handelt in bloembollen. Het familiebedrijf in Noordwijkerhout loopt graag voorop in verduurzaming van de teelt, en ontving als eerste bedrijf het planetproof-keurmerk (Milieukeur) voor de teelt van bloembollen en bolbloemen. Daarnaast handelt JUB Holland in biologisch geteelde bloembollen van andere bedrijven.

JUB biedt zijn producten graag aan om tuinen en openbaar groen bijvriendelijker te maken met verantwoorde bloembollenmengsels, die in het vroege voorjaar, en later in het seizoen, nectar leveren voor bijen. Daarmee heeft het product een functie voor de natuur. JUB werkt al 15 jaar samen met de Bijenhoudersvereniging, en nu ook met Nederland Zoemt. JUB biedt burgers ook graag educatie bij de bloembollen. Daarom is aansluiting bij Groene Cirkel Bijenlandschap een logische stap.

Onze contactpersoon: Robert Uittenboogaard

Robert is van de vierde generatie die in het bedrijf werkt. Hij benadrukt de kracht van combinatie van bloembollen en andere gewassen, zoals vaste planten. Daarmee kan er acht maanden lang altijd wat in bloei staan; voor bijen is er dus heel lang nectar te halen. De vaste planten groeien over het afstervende blad van de bolbloemen heen, zodat het geheel er altijd fris uit ziet.

“Bollen voor bijen: Het begint in het voorjaar met de blauwe Krokussen, dan komen de bijzondere bolgewassen en dan de sieruien. Zo heb je 4 tot 5 maanden bloei”.

Robert Uittenboogaard ondertekent de visie van Groene Cirkel Bijenlandschap, juni 2019

 

Website: JUBHolland