Nieuws

Lever je bloembollen in bij kinderboerderijen en bloembollenasiel

21 feb 2021. Je kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed op nieuw te planten. Dat kan in je eigen tuin, aar er zijn ook inleverplekken, om je bollen een volgend leven te geven. Bij kinderboerderijen, en bij het bloembollenasiel van Gemiva SGV in de Leidse regio.

Bollenactie bij kinderboerderijen
Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen. Op onderstaande kinderboerderijen kunnen de uitgebloeide bollen (liefst zonder aarde, maar met het blad er nog aan) overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden.

Maak er een fleurig ommetje van! Tot begin maart zijn kinderboerderijen nog gesloten vanwege de corona maatregelen. Afgeven kan dus niet. Maar tijdens een wandeling even de bollen langs brengen kan wel. Natuurlijk even afstand houden. Zo komen we met elkaar in beweging voor een fleurige buurt.

De ingeleverde bloembollen worden later dit jaar met kinderen / zorgcliënten herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat dat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht.

Kijk hier welke kinderboerderijen meedoen: Bollenactie – Kinderboerderijen Actief

Bloembollenasiel Gemiva SGV

Het Leidse Bollenasiel Cronesteijn is weer geopend. Bij het bollenasiel kun je uitgebloeide bloembollen inleveren, liefst met het blad er nog aan. Deze worden ontvangen door de mensen van het IBG Cronesteijn (locatie van de Gemiva-SVG Groep), en later opnieuw in Leiden en omgeving geplant.

In Leiden breng kunnen de bloembollen gebracht worden naar Hoeve Cronesteijn (Cronesteijn 1), of de inzamelplaats in de Merenwijk (Parkzicht 100, voor het hek van de kinderboerderij). De inwoners van Zoeterwoude kunnen hun bollen kwijt in de oranje bak bij de ingang van de parkeerplaats bij het hoofdgebouw op Swetterhage ( Blankaartweg 2). In Voorschoten vind je de bollenasielbak bij de Natuurspeeltuin (Veurseweg, achter Van der Valk Gouden Leeuw).

In de video van Sleutelstad leggen Margreeth en Calvin uit hoe het werkt: