Nieuws

Maak je tuin bijvriendelijk met een Tuiny Forest of een Pollinators Paradise Najaarspakket

Met een Tuiny Forest, een inheems bos op tuinformaat, voeg je kleur, geur en leven toe aan jouw tuin.

Een Tuiny Forest is een kant-en-klaar pakket met 5 inheemse bomen en 5 inheemse heesters en een zakje met inheemse zaden, inclusief ondersteuning bij de aanleg en onderhoud. Door de bomen en heesters dicht bij elkaar te planten op 6 m2 – een beproefde Japanse methode voor snelle herbebossing – groeit het bosje extra snel, en verbetert de kwaliteit van de bodem ook in rap tempo. Op die manier staat er binnen twee jaar een kleine wildernis in de tuin, waarin vogels en egels bescherming en eten vinden, allerlei nectarslurpers voedsel kunnen vinden en waar diertjes zich kunnen voortplanten. Hoe meer van dit soort eilandjes door Nederland, hoe meer kans soorten hebben om te overleven.

Bestellen kan hier:

Bestel jouw Tuiny Forest- IVN.nl

Of reserveer een:

Pollinators Paradise Najaarspakket

een prachtig pakket van om in het najaar in je tuin te planten. Zo helpt je in het vroege voorjaar de eerste bestuivers die uitvliegen. Je kunt nu al het ‘Pollinators Paradise Najaarspakket’ reserveren. Zo heb je er gegarandeerd eentje te pakken want er is een beperkte oplage. De levering vindt plaats in november.

In het Pollinators Paradise Najaarspakket:
Heester: Gele Kornoelje,
Vaste planten: Duizendblad, Gewone Agrimonie, Daslook, Ruigklokje, Geel Walstro, Donkere Ooievaarsbek, Beemdkroon, Gewone Margriet, Veldsalie, Duifkruid, Dagkoekoeksbloem.
15 bloembollen: Goudlook, Kievitsbloem en Zomerklokje
15 boombommetjes: Zwarte Els, Ruwe Berk en Lijsterbes.

Reserveren kan per mail