Nieuws

Doe mee met Bijenwerkdag tijdens NLdoet!

Kom 9 en 10 maart in actie met Nederland Zoemt

Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 358 soorten is bedreigd.

Het gaat niet best, maar gelukkig kunnen we er wat aan doen. Iedereen: gemeenten, bedrijven boeren én burgers. Samen kunnen we het verschil maken, te beginnen op de Bijenwerkdag op 9 en 10 maart.
Op die dag kan iedereen aan de slag, in elke provincie op meerdere locaties. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er dan bijenhotels gebouwd en steilwandjes aangelegd. De voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) gaan we verbeteren door bomen en struiken te planten. Hagen en wilgen worden aangeplant. Ook gaan we daar waar mogelijk de omgeving ‘natuurlijker’ inrichten zodat bestuivers en andere insecten een betere leefomgeving krijgen.

Waar?

Op 9 en 10 maart kan iedereen, jong en oud, aan de slag. In elke provincie zijn meerdere locaties waar je iets kunt doen voor de wilde bij. Dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Doe jij mee?

Op de website van NL Doet vind je de Bijenwerkdag-locaties bij jou in de buurt. Doe mee en schrijf je in!