Nieuws

NLdoet: 52 klussen voor een mooier Bijenlandschap

Tijdens NLdoet, op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart, wordt er op 52 locaties gewerkt aan een mooie, toegankelijke en groene omgeving in de Bijenlandschap-regio.

Zo wordt bijvoorbeeld bij de Natuurtuin in Zoetermeer gesnoeid en er worden insectenhotels gemaakt. ook wordt het grote insectenhotel, dat afgelopen winter geplaatst is, officieel geopend. Bij de Zoetermeerse Egelopvang wordt de tuin egelvriendelijk ingericht – met een aantal maatregelen die ook goed zijn voor bijen.

Bij verschillende zorginstellingen worden de bloembakken en borders gevuld met nieuwe bloeiende planten. De vlindertuin bij Bezoekerscentrum de Veenweiden in Alphen a/d Rijn krijgt een onderhoudsbeurt, evenals de Natuurspeeltuin in Leiderdorp. Bij boomgaard “De Brongaard” in Alphen wordt een fruithaag geplant. Bij de Marelandschool in Leiden worden bijenplanten gezaaid en wordt het groene schoolplein onderhouden. Langs de Boisotkade in leiden worden nieuwe plantvakken gemaakt – deel van het Singelpark. En zo zijn er nog een aantal schoolpleinen, speeltuinen en andere locaties waar groen onderhouden of uitgebreid wordt vrijwilligers.

Er zijn ook een aantal klussen die het aantrekkelijk maken om van de natuur in de buurt te genieten: aanleg van paden, opruimen van zwerfvuil en een wandeling met mensen die niet zelfstandig op pad kunnen.

Wil je meedoen? Kijk op www.nldoet.nl bij welke klus je kunt helpen. En je kunt natuurlijk óók nog altijd je eigen balkon of tuin bijvriendelijker maken… een goed begin van het nieuwe tuinseizoen.