Nieuws

Online netwerkbijeenkomst Groene Cirkel Bijenlandschap op 24 juni 2020

Op 24 juni 2020 vindt weer de grote, jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats van Groene Cirkel Bijenlandschap. Niet zoals gepland te gast bij Dunea en met excursies, maar vanwege Corona: online.

Het webinar vindt plaats van 13.30 tot 15.00 u. Op het programma staan:

  • Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur van Naturalis, over het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en over de plannen met de anderhalf miljoen euro die het Deltaplan van de Postcode Loterij ontvangt. Hoe kunnen gemeenten, buurtinitiatieven, bedrijven en terreinbeheerders hieraan meedoen en bijdragen? U kunt hier actief over meepraten.
  • Gedeputeerde Berend Potjer over de registratie van Groene Cirkel Bijenlandschap als Verified Conservation Area (VCA). Een VCA is een gebied met een internationaal kwaliteitskeurmerk voor de wijze waarop  gewerkt wordt aan ecologisch herstel. Wat betekent deze internationale erkenning voor het Bijenlandschap en hoe blijven we deze status waarmaken? Met de ondertekening van de intentieverklaring door de provincie, Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer, de Groene Klaver en Staatsbosbeheer, en een korte impressie van hun aanpak om het Bijenlandschap te versterken en duurzaam in stand te houden.
  • En: de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd worden bekend gemaakt.
    Meedoen met de fotowedstrijd kan nog tot en met 7 juni!


Vijf jaar Bijenlandschap
Sinds 2015 werken we met heel veel partijen samen aan een bloemrijk netwerk voor bestuivers. Eerst rondom Leiden, nu van Den-Haag tot en met de Bollenstreek en van Nieuwkoop tot de kust. En dat helpt: het aantal soorten bijen is in drie jaar al met 34% toegenomen.

U kunt zich aanmelden voor het Webinar via de aanmeldpagina.

Wij hopen u te zien op 24 juni!
Met vriendelijke groet,

Hannie Korthof en Annette Piepers
Projectleiders Groene Cirkel Bijenlandschap

 

Wilt u de nieuwsbrief van het Bijenlandschap ontvangen? Aanmelden kan hier.