Nieuws

Project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein Grote Polder feestelijk gestart

11 mei 2017. Een groener, duurzamer en toekomstbestendig bedrijventerrein en een kleurrijke en levendige omgeving voor werknemers, bezoekers en passanten. Dat willen de ondernemers van het bedrijventerrein de Grote Polder en de gemeente Zoeterwoude bereiken met het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein. Tijdens het feestelijke startmoment op woensdag 10 mei konden de eerste resultaten bekeken worden. Iedereen was het erover eens: we zijn op de goede weg!

Het initiatief Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein is een samenwerking tussen de gemeente Zoeterwoude en de Vereniging BIZ Grote Polder, met als doel de biodiversiteit op het bedrijventerrein te vergroten. Hiervoor is een plan opgesteld dat de gewenste inrichting voor de randen, entrees, wegbermen en zes bedrijfskavels beschrijft. Inmiddels zijn de eerste delen van het bedrijventerrein al op een meer natuurlijke wijze ingericht. De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt.

Op 10 mei 2017 organiseerden de gemeente Zoeterwoude en BIZ Grote Polder samen met Heineken Nederland een startbijeenkomst voor het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein. Dat dit project niet op zichzelf staat, maar onderdeel is van een veel groter geheel, werd tijdens de bijeenkomst wel duidelijk. “Zonder de korte lijnen tussen ondernemers en gemeente was dit project nooit zo succesvol geworden” aldus Henk Prins, voorzitter van de BIZ Grote Polder.

Film over Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein
Een speciaal voor dit project ontwikkelde film gaf een goed beeld van de doelstellingen en belangen op zowel lokaal als regionaal gebied. Bekijk hier de film (duur: 5 minuten).

Officieel startmoment
Het officiële moment was tijdens de rondwandeling over de Grote Polder. In de middenberm bij de entree van het bedrijventerrein werd door gedeputeerde Han Weber, wethouder Ton de Gans en de voorzitter van BIZ Grote Polder Henk Prins de eerste bijenburcht van Nederland geopend. Met het uitstrooien van bloemrijk zaad zal het niet lang duren voordat er hier een bij-vriendelijke omgeving ontstaat. Vervolgens wandelden de genodigden verder om de nieuwe inrichting en plannen van de gemeente en de ondernemers te bekijken. De eerste beplanting begint al aardig te groeien. Grote Polder is goed op weg een Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein te worden!

Verdere samenwerking
Het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Zuid-Holland, Leidse Ommelanden en Holland Rijnland. Het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein maakt ook onderdeel uit van de Groene Cirkel Bijenlandschap.

 

Bron: Gemeente Zoeterwoude

Foto: Van der Vaart Fotografie.