Nieuws

Vouchers voor hoogstamfruit-boomgaarden

Landschapsfonds Holland Rijnland biedt financiële ondersteuning
Speciaal voor het behoud van de hoogstamfruitboomgaarden in regio Holland Rijnland start het landschapsfonds hun voucherregeling. Tijdens de boomfeestag op woensdag 13 maart ontving het Archeon in Alphen aan den RIjn de eerste voucher voor onderhoud aan hun boomgaard.  “Wij vinden het belangrijk dat de rust en schoonheid van het platteland behouden blijft voor de volgende generaties,”aldus Peter van den Akker, voorzitter landschapsfonds Holland Rijnland.

Voorzitter van  Nico Geerlings nam de voucher in de boomgaard van het Archeon in ontvangst. Samen met wethouder Alphen aan den Rijn Gert-Jan Schotanus werden de eerste stappen gemaakt aan het verbeteren van de boomgaard door de bomen te voeden met bokashi. Groepen en particulieren met een hoogstamboomgaard kunnen vouchers tot 1000,- euro aanvragen voor aanplant, onderhoud, verbeteren of verfraaien van hun boomgaard. Alle mogelijkheden vind je op de website.

Bekijk de regeling, voorwaarden en inschrijving op www.landschapsfondshollandrijnland.nl/voucher

Hoogstamfruitbomen hebben een grote landschappelijke waarde en leveren belangrijke bijdrage aan de zorg voor de onontbeerlijke voedselplekken door de mooie bloesem. Die hebben onze bestuivende insecten zoals bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen hard nodig.

Lees meer: Uitreiking Voucher en Boomfeestdag – Archeon

Vouchers voor hoogstamfruit-boomgaarden