Nieuws

Tweede leven voor uitgebloeide bollen bij kinderboerderijen

21 december 2021. Van onze partner Kinderboerderijen Actief:

Uitgebloeide bollen? Lever ze in bij een kinderboerderij! Ruim 20 kinderboerderijen in Zuid-Holland zorgen dit voorjaar voor een kleurrijk Bijenlandschap rond deze laagdrempelige ontmoetingsplekken in de buurt. Van januari tot april 2022 kunt u uw uitgebloeide bloembollen tijdens een bezoek of ommetje inleveren bij de boerderij. De ingeleverde bloembollen worden met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij.

Onings Holland Flowerbulbs uit Poeldijk stimuleert dit aantrekkelijke initiatief door een kleurig assortiment bloembollen beschikbaar te stellen aan de deelnemende kinderboerderijen.
Als start van deze actie zijn de eerste bloembollen geplant bij de kinderboerderij in Poeldijk.

De actie
U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.
Tussen januari en april kunnen uitgebloeide bloembollen ingeleverd worden bij de deelnemende kinderboerderijen. Zij worden samen met kinderen herplant, en zorgen zo voor voedsel voor bijen in het voorjaar.

Bijenlandschap
Meer weten over deze actie en over welke kinderboerderijen meedoen? Kijk op www.kinderboerderijenactief.nl/bollenactie De kinderboerderijen stimuleren op deze wijze het Bijenlandschap.

 

Op de foto: Aangeboden bloembollen worden geplant bij Kinderboerderij Poeldijk door v.l.n.r. Sjoerd Onings (Onings Holland Flowerbulbs), vrijwilliger kinderboerderij en Sandra (beheerder Kinderboerderij Poeldijk).

Tweede leven voor uitgebloeide bollen bij kinderboerderijen