Nieuws

Uitgebloeide bolbloemen krijgen een tweede leven bij het bloembollenasiel

Gooi uitgebloeide bloembollen niet zo maar weg, maar geef ze een tweede leven. Lever ze in, maar laat wel het blad eraan. Dat is nodig, anders doen ze het niet meer volgend jaar. In het najaar worden de bollen geplant voor een volgende bloei. De bloembollen worden door clienten van de zorgboerderijen van Gemiva SVG geplant en verzorgd. De bloembollen kunnen op een aantal plaatsen in Leiden en Alphen aan den Rijn ingeleverd worden:

Leiden
Hoeve Cronesteijn, de kinderboerderij in de Merenwijk (8.00-16.30 uur). Er staat ook een bollenbak bij De Zuidwester, net als Hoeve Cronesteijn een activiteitencentrum van Gemiva, op de Kennedylaan 116 in Leiden (dagelijks tussen 9.00 en 15.00 uur). Ook bij de Buurt Ontmoetings Plek aan de Herenstraat 61 kun je bollen inleveren tijdens openingstijden.

Leiderdorp
Etalage van Gading (buitengalerij van het Winkelhof in Leiderdorp, van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00.)

Zoeterwoude
Swetterhage

Alphen aan den Rijn
In navolging van andere Gemiva-SVG Groep locaties hebben Boerderij Valkendam en De Meerkoet nu ook een bloembollenasiel. Boerderij Valkendam: Kortsteekterweg 32 in Alphen), en De Meerkoet, Meerkoetstraat 3 (ook in Alphen).

Hoe dat gaat, en wat het bloembollenasiel betekent voor de mensen van Gemiva, lees je hier:
Buitenlucht bij bloembollenasiel Hoeve Cronesteijn doet deelnemers van de dagopvang goed – Leidsch Dagblad