Nieuws

Zaterdag 4 november: Natuurwerkdag

“Sjouwen, bouwen, schilderen, opruimen, wieden, zagen, timmeren, vuur stoken, brood bakken, soep koken, snoeien, zaaien, spitten, planten, tillen, lachen, kletsen, eten, drinken, kortom: ‘samen een dag plezier hebben in het groen’.” Zo maar een voorbeeld van de werkzaamheden op één van de kluslocaties tijdens Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Op een heel aantal locaties kun je helpen om natuur in het bijenlandschap te onderhouden of te verbeteren. Je kunt er één in de buurt uitzoeken, of juist een plek kiezen waar je anders nooit zou komen.

Beleef het landschap! 
Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet. Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Meer info, locaties, tijden, aanmelden: Natuurwerkdag.

Meer leuke buitenactiviteiten? kijk op onze Agenda Bijenlandschap.