Nieuws

Zeven nieuwe partners sluiten aan bij Groene Cirkel Bijenlandschap

24 juni 2020. Tijdens onze online netwerkbijeenkomst zijn zeven nieuwe partners aangesloten bij Groene Cirkel Bijenlandschap. Ze onderschrijven onze visie en werken daar op hun eigen terreinen, of in hun eigen bedrijfsvoering, aan mee. Het totaal aantal partners komt daarmee op 43. Daar zijn we natuurlijk superblij mee!

De nieuwe partners:

Gemeente Oegstgeest
Wethouder Matthijs Huizing: “We doen in feite al vanaf het begin mee. We combineren bijenlandschap met beleving en recreatie, zoals bij de Klinkenbergerplas en nu langs het wandelpad langs het Oegstgeesterkanaal.” In Oegstgeest werd in 2019 ook een bijen- en vlinderidylle aangelegd.

Netwerk Kinderboerderijen Actief
Hans De Rijk, coördinator van het netwerk: “Als kinderboerderijen willen we een BIJzonder actieve rol nemen om bezoekers, jong en oud, te betrekken bij het Bijenlandschap.” Meer daarover lees je HIER.

Biodivers Natuurzaden
Yvonne Endhoven, beleidsmedewerker: “Wij worden partner, omdat we het Bijenlandschap graag weer volop willen horen gonzen: boeiend, bloeiend en in Beweging, vól met bestuivers die de inheemse planten van gebiedseigen zaden bezoeken”

Lubbe Lisse
Ronald Lubbe, directeur: “Wij willen, als specialist in groenvoorziening, onze kennis, netwerk en passie samen met de andere partners inzetten voor een gezondere voedselvoorziening voor (wilde) bestuivers, en het landschap aantrekkelijker willen maken met milieuvriendelijk geteelde bloembollen, vaste planten en kruidenmengsels.”

Nationaal Park Hollandse Duinen
Georgette Leltz, programmadirecteur: “Een bijvriendelijke omgeving draagt bij aan de realisatie van onze ambitie: natuurlijk verbinden van groene gebieden.”

Stichting Steenbreek
Roel van Dijk, directeur: “Gezien de vele raakvlakken als het gaat om doelstelling en werkwijze die Groene Cirkel Bijenlandschap en Stichting Steenbreek hebben is het vanzelfsprekend om partner te zijn. Ons doel is dan ook om samen actief de biodiversiteit in Zuid-Holland verder te versterken in zowel de openbare en private ruimte.”

Universal Greenfields
Dirk Rosendaal, directeur: “Wij willen het Bijenlandschap in en door de stad op hoogte versterken, door de aanleg van heel veel groene daken en daktuinen.”

Bij de online bijeenkomst heette voorzitter Laila Driessen van Groene Cirkel Bijenlandschap de nieuwe partners van harte welkom. Op de foto ziet u vijf van de zeven nieuwe partners, en Laila Driessen.

 

Zeven nieuwe partners sluiten aan bij Groene Cirkel Bijenlandschap