Hoofdinhoud

Lentevreugd is een voormalig bollenland aan de voet van de Wassenaarse Slag dat 18 jaar geleden werd omgevormd naar natuurgebied met  kwelgrasland  en poelen. Tegenwoordig vinden we er een flink aantal soorten libellen en vlinders.  In 2013 is met behulp van de vlinderstichting een vlinderroute uitgezet.en wordt jaarlijks van april tot oktober deze route volgens een bepaald protocol gelopen en worden de vlinders geïnventariseerd.

 

Er kunnen maximaal 8 deelnemers mee met deze vlinderroute en u kunt zich per email aanmelden vanaf 12 mei. Verzamelen tussen 12.45 en 13.00 uur op het parkeerplaatsje van  Lentevreugd, de excursie duurt tot ongeveer 15.30 uur.

 

Week van de Biodiversiteit 

Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV van 18 t/m 26 mei in het hele land tientallen activiteiten organiseert, zoals excursies, lezingen, cursussen en openbare inventarisaties. De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

 

Meer info, aanmelding: KNNV Week van de Biodiversiteit: Vlinderroute in Lentevreugd, Wassenaar – KNNV