Project

Bijenlint Bollenstreek

Op initiatief van de Rabobank wordt een bijenlint gerealiseerd in de bloembollenstreek. Deze bank is in 2020 partner geworden van Groene Cirkel Bijenlandschap en wil met het initiatief hier concreet invulling aan geven. Het bijenlint loopt door de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met de provinciale weg N208 als centrale as.

Bijenlint Bollenstreek

Initiatiefnemers

Zorginstellingen, inwoners, bedrijven, gemeenten en provincie leveren een bijdrage met hun tuinen, bedrijventerreinen en groen langs (vaar)wegen en in parken. Deze plekken gaan voedsel en nestgelegenheid bieden aan bijen en andere bestuivers door meer bloemen, bijenhotels en andere nestelplekjes.

De Rabobank, de Omgevingsdienst West-Holland en Naturalis werken samen om het initiatief tot bloei te laten komen. De volgende partijen hebben al toegezegd mee te willen doen: Imkerij Weerlanerpolder, stichting Natuurlijk Hillegom, HOZO, Marente, C.S. Weijers Bloembollen, Van Dooren Transport, Keukenhof, de Bibliotheek Bollenstreek, schooltuinen Sassenheim, Kasteel Teylingen, AkzoNobel, ,Van der Valk Sassenheim-Leiden, Hoek Voorhout, Stichting Boerhaavehuis , JUB Holland, Lubbe Lisse, Forensisch Centrum Teylingereind, Park Rusthoff, gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, Provincie Zuid-Holland.

Bijenlint Bollenstreek

Om iedereen te enthousiasmeren worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals het houden van een onlinebijeenkomst met bijendeskundige Koos Biesmeijer, het monitoren van de bijenstand (zowel door wetenschappers als door inwoners), het uitzetten van wandel- en fietsroutes langs mooie bijenplekjes, het uitbrengen van een advies over het combineren van beleving en bijen in zorgtuinen, het maken van een filmpje met interviews bij een aantal deelnemende locaties, het organiseren van een fotowedstrijd en -tentoonstelling en het organiseren van een feestelijke startbijeenkomst.

Bekijk ook: Bijenlint Hillegom

Op de hoogte blijven?

Alle activiteiten komen op onze agenda. Hier kunt u de activiteiten per gemeente selecteren.

Nieuws op onze nieuwspagina. en maandelijks in onze nieuwsbrief.

Auteur foto heggen bij Hillegom: Paul Venderbosch
Foto bloemrijke berm: Hannie Korthof

Downloads

Bijenlandschap Advies Bollenpolder van de toekomst

Bijenlint Bollenstreek