Hoofdinhoud

De Groene Stad Challenge is een initiatief van architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco, Husqvarna en NL Greenlabel en geeft sinds 2021 op basis van data-analyses van satellietbeelden, luchtfoto’s en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) diepgaand inzicht in de mate van vergroening per buurt en per plaats. Inmiddels doen 124 gemeenten mee. Ondanks hoge gemeentelijke ambities, vergroeningsprogramma’s en vele gewipte tegels tijdens het NK Tegelwippen, komt er dus maar weinig groen bij.

 

Lees het hele artikel: Nederland wordt minder groen, blijkt uit metingen - Platform BloemNederland wordt minder groen, blijkt uit metingen - Platform Bloem

 

Er is dus nog werk aan de winkel, voor een bijvriendelijker landschap! Gelukkig zien we wel dat steeds meer van het groen dat er wél is, ecologisch beheerd wordt, zodat er meer soorten planten en meer bloemen voor bijen en andere bestuivers zijn. Met onze tips voor tuin en balkon en de wijkbijen-campagne willen we bijdragen aan meer groene tuinen in Nederland.