Agenda

Datum

17-06-2018

Tijd

12:00 - 16:00

Locatie

Speelbos Bentjungle
Oostkade
Zoetermeer-Oosterheem

Je kunt de auto parkeren bij sportvelden DSO (Hildamlaan 1, 2731 BT Benthuizen) of bij sportvelden BSC (Omleidingsweg 4, 2731 BS Benthuizen).

Bentwoud Buitendag

Op zondagmiddag 17 juni is het feest in het Bentwoud: van 12:00 tot 16:00 uur is dan de jaarlijkse Bentwoud Buitendag. Je kunt van alles doen en beleven in en rondom het Speelbos Bentjungle. Het is niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen zijn er activiteiten. De Bentwoud Buitendag wordt georganiseerd door de Vrienden van het Bentwoud en Staatsbosbeheer en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse ondernemers en de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens de Buitendag worden de prijzen uitgereikt van de Bijenlandschap fotowedstrijd.

Wat is er te doen voor kinderen?
Voor de kleinsten is er een speurtocht naar sprookjes. Iets oudere kinderen kunnen een nestkastje timmeren, varen op een surfplank, een boomplak zagen of onder begeleiding het camouflagespel spelen in het bos. Broodjesbakken, een vlieger knutselen en free running behoren ook tot de mogelijkheden. Op één na, zijn alle activiteiten voor kinderen gratis: alleen voor het nestkastje timmeren wordt er een vergoeding gevraagd.

Voor oud en jong
Volwassenen kunnen zich ook vermaken, bijvoorbeeld met het bezichtigen van modelvliegtuigen en de genomineerde foto’s van de bijenwedstrijd. Om 14:00 uur is de bekendmaking van de winnaar. Bezoekers kunnen zelf actief aan de slag gaan met een golfclub of iets moois maken met wilgentenen. Loop en eet mee met de wildplukwandeling of wandel een route met je blote voeten door het water, over zand, houtsnippers en gras. De gemeente Zoetermeer geeft informatie over haar plannen voor het Bentwoud.

Meer informatie
Het volledige programma: Bentwoud Buitendag – Staatsbosbeheer. Het Speelbos Bentjungle is tijdens de Buitendag ook toegankelijk voor mensen met een aangelijnde hond.

 

Auteur foto: Andor Kranenburg