Agenda

Georganiseerd door

Nederland Zoemt

Datum

16-03-2019

Tijd

10:00

Locatie

Park Palenstein
Zoetermeer
(zie kaartje)

Uitreiking prijs Bijvriendelijkste Gemeente van Nederland aan Zoetermeer

Nederland Zoemt heeft Zoetermeer uitgeroepen tot de meest bijvriendelijke gemeente van 2018. De stad won 50 m2 aan biologische bloembollen en een bijenhotel! De  bloembollen zijn in het najaar gepland. Het bijenhotel wordt 16 maart 2019 officieel aan de gemeente geschonken. U bent hierbij van harte welkom:

Officiële Prijsuitreiking

Wanneer:        16 maart 2019 om 10.00
Waar:              Park Palenstein (zie locatie kaartje)

Park Palenstein
De gemeente Zoetermeer kiest ervoor de gewonnen prijs te benutten in Park Palenstein. Dit park ligt centraal in de stad en vormt een onderdeel van de bijenidylle in de wijk Palenstein. Een geschikte plek voor het bijenhotel en de inmiddels geplante bloembollen. Als het weer meezit kunnen we een aantal bollen misschien al in bloei zien staan.

De bijvriendelijkste gemeente van Nederland 2018
Zoetermeer heeft deze prijs gewonnen omdat het groen in de stad bijvriendelijk wordt beheerd, onder meer door minder te maaien. De gemeente heeft de afgelopen vijf jaar meer dan 3200 bijvriendelijke bomen aangeplant. En een groot deel van de vaste planten en heesters in de stad zijn bijvriendelijk. Hierdoor is gedurende het hele jaar een groot aanbod van nectar en stuifmeel beschikbaar voor de bijen. Daarnaast doet de gemeente veel richting bewoners, vrijwilligers die bijenhotels kunnen maken, lezingen organiseren en het uitgeven van adoptiegroen. Daarnaast konden inwoners veel te weten komen over bijen via de maandelijkse informatiepagina in de krant.

Je bent van harte welkom om hier bij te zijn. Graag tot ziens op 16 maart!

Uitreiking prijs Bijvriendelijkste Gemeente van Nederland aan Zoetermeer