Agenda

Georganiseerd door

IVN Leidse regio

Datum

28-09-2019 t/m 28-09-2019

Tijd

15:00 - 16:30

Locatie

Onderaan de brug over de A4 in de polder.
Zie tekst voor diverse routes hoe er te komen.

Excursie in de Munnikenpolder, Leiderdorp

De Munnikenpolder is een nieuw natuurgebied in Leiderdorp ten oosten van de A4. Er is van alles te zien paddenstoelen, bloemen in hun tweede bloei, vogels, ganzen. Welke? Dat gaan we uitvinden. En …………… er is een verrassing.  We hopen dat u komt kijken.

We verzamelen onderaan de brug over de A4 in de polder vanaf 14.50 uur en vertrekken om 15.00 uur. De excursie wordt deels fietsend gedaan, bent u te voet? Geen probleem, u kunt zich steeds lopend bij de groep voegen. Houdt u er rekening mee dat het in de polder altijd kouder is dan in het dorp. Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig.

Hoe er te komen?
De Boomgaardlaan helemaal uit te lopen of te rijden – daar kan geparkeerd worden – en dan het pad naar het noorden volgen. Of via de Willem Alexanderlaan, de opgang naar de brug over de A4 is schuin tegenover het Gemeentehuis (fietsen of ± 10 minuten lopen). Of via het Boomgaardpad, dat vindt u net vóór de Munnikenbrug aan uw rechterhand. Het betonen fiets- en wandelpad loopt onder de A4 door.

IVN-excursies gaan altijd door! Behalve als er onweer voorspeld wordt.

Meer informatie over de Munnikenpolder vindt u hier.

Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl

Bron: IVN Leidse regio