Agenda

Georganiseerd door

Zie tekst

Datum

13-04-2019 t/m 14-04-2019

Tijd

11:00 - 14:00

Locatie

Kruidentuin Leiden
Ir. Driessenstraat
Leiden

Bijen en zweefvliegen tellen, 13 – 14 april, Leiden

13 en 14 april is de Nationale Bijentelling! Tel je mee in de Kruidentuin Leiden? We tellen tussen 11:00 en 14:00u, je kunt langskomen wanneer je wilt (het tellen zelf duurt een half uurtje). Er zijn telformulieren, naslagwerk en experts die je kunnen helpen om de beestjes op naam te brengen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Bedreigd
In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor de voedselvoorziening. “80% van onze eetbare gewassen wordt bestoven door bijen en andere insecten”, aldus Koos Biesmeijer, bijenexpert bij Naturalis. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de bijentelling om meer te weten te komen over waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland. Mensen die mee willen tellen, kunnen zich alvast aanmelden op nederlandzoemt.nl/bijentelling.

Nederland Zoemt
Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Bron: Bijen en zweefvliegen tellen in Leiden – IVN/Nederland Zoemt