Nieuws

Help mee met het oeverplantenonderzoek – en lever zo informatie voor goed beheer

Voor het derde jaar, vanaf 15 mei tot 15 september, kan je met het project ‘OEVERPLANTEN’ de oevervegetatiekwaliteit in de Leidse regio beoordelen. Daarbij ondersteunen jullie de gemeenten met hun keuze voor oeverbeheer en inrichting. Zo vergroten we de kansen voor meer biodiversiteit.

Je hoeft geen specialist te zijn om mee te doen. Voor een ‘oevercheck’ loop je langs een 40 m oever en noteer je de aanwezigheid van 23 gemakkelijk-te-herkennen indicatorplanten. Je kunt alvast oefenen met de plantenquizzen en oevercheck simulaties. Uitgebreide informatie vind je op mijnoeverplanten.nl

Het project is een initiatief van het Naturalis Biodiversity Center en het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden. In 2018 en 2019 samen waren 962 oeverchecks uitgevoerd.

Houd rekening met de huidige maatregelen tegen het coronavirus. Kies de minst drukke locaties & tijden en houd tenminste 1,5 meter afstand tot anderen.

Een bijeenkomst via een webinar is in de planning. Heb je interesse? Heb je vragen over het onderzoek? Stuur een mailtje naar oeverplanten@gmail.com.