Nieuws

Onze fotowedstrijd is gesloten. De jury gaat aan de slag

12 juni 2023. Voor het achtste jaar op rij werd dit jaar de Groene Cirkel Bijenlandschap fotowedstrijd georganiseerd. Er zijn 123 prachtige foto’s ingestuurd voor het Zuid-Hollandse deel van deze fotowedstrijd! De jury gaat nu aan het werk. In de jury zitten:

  • Laila Driessen, voorzitter van Groene Cirkel Bijenlandschap en burgemeester van Leiderdorp
  • Frank van Dam, ‘Chef Groen’ bij het Rijksvastgoedbedrijf
  • Cees Mostert, ecoloog bij de Provincie Zuid-Holland

Zij zullen de ingezonden foto’s beoordelen op basis van technische kwaliteit, compositie, creativiteit en x-factor. Winnaars krijgen vrijdagmiddag 16 juni bericht.

Prijsuitreiking
Op woensdagmiddag 21 juni vindt de prijsuitreiking plaatst op een locatie van Stichting Natuurstad in Rotterdam. Natuurstad Rotterdam verzorgt natuur- en milieulessen op scholen, kinderboerderijen en educatieve tuinen. Vanaf 13:30 zijn geïnteresseerden welkom op Kinderboerderij de Oedenstee, op de Marthalaan 46, 3194 EH Hoogvliet, Rotterdam. Om 14:15 zal voorzitter Laila Driessen de winnaars bekend maken. Aansluitend volgt een rondleiding langs de dieren, bijenburcht en de natuurspeeltuin.

Over het Bijenlandschap

In Zuid-Holland en West-Brabant wordt door talloze partijen gewerkt aan de ontwikkeling van een bloemrijk netwerk, oftewel een bijenlandschap. De provincie Zuid-Holland heeft bijvoorbeeld de ambitie om in 2030 van heel Zuid-Holland een aaneengesloten bijenlandschap te maken. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor (bestuivende) insecten, de bestuiving van wilde flora en voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten. Zo zorgen we samen voor een gezonde natuur.