Nieuws

Inleveractie uitgebloeide bloembollen bij kinderboerderijen succesvol

23 maart 2020. Van Kinderboerderijen Actief:

Op 14 januari startte een groot aantal kinderboerderijen de actie om uitgebloeide bollen in te leveren op de kinderboerderij voor een bloemrijk voorjaar van 2021. De actie waarbij inmiddels 40 kinderboerderijen in 5 provincies aangesloten zijn begon aardig op gang te komen. Tot 1 maart was er gemiddeld per boerderij 4,5 kg aan bollen ingeleverd. Aangezien ook de kinderboerderijen rond 14 maart gesloten zijn voor bezoekers vanwege de maatregelen rond bestrijding van het Coronavirus is het inleveren nu even lastiger.
Bezoekers van kinderboerderijen waren zeer positief over de actie om het in te kunnen leveren op de kinderboerderij met reacties zoals ‘leuk dat mijn bollen hergebruikt worden’. Collega`s van een aantal gemeentelijke kinderboerderijen werden via de informatiebrief voor medewerkers opgeroepen een keertje (extra) langs hun collega`s te gaan om bollen in te leveren.

Op www.kinderboerderijenactief.nl/bijenlandschap is te zien welke kinderboerderijen in Friesland, Noord Brabant, Utrecht en Zuid Holland achter dit initiatief staan.

 

Hans de Rijk – Kinderboerderijen Actief