Nieuws

Bestel nu ideale bijenstruiken, haal af bij Natuurspeeltuin Voorschoten

Ken jij de ideale bijenstruik?

De spork of vuilboom (Rhamnus frangula) is dé ideale bijenstruik : bloeit van mei tot september. En is daarmee meteen de langstbloeiende struik van West-Europa. Bijen zijn verzot op de vele kleine bloemetjes. Ze halen er zowel stuifmeel als nectar op. Vogels en fazanten houden van de vele bessen, die de struik maandenlang tooien. Bijzonder is dat bloemen en bessen tezelfdertijd aanwezig zijn. Bovendien is de plant van levensbelang voor sommige vlinders : de spork is de enige waardplant voor de citroenvlinder. Ook de rupsen van het boomblauwtje leven van zijn bladeren.

Je kunt nu t/m 29 november je spork(en) (of drakenwilg(en)) goedkoop bestellen en op zondag 1 december afhalen bij Natuurspeeltuin Voorschoten.

Meer info: Facebookbericht Natuurspeeltuin Voorschoten

Of: Plant mee voor de bijen. Bestel bijenstruiken – Imkerij de Bijenvriend

Update:

Als betalen via de Bijenvriend-site niet lukt: je kan op 1 december inderdaad ook ter plekke contant betalen, mits je van tevoren een e-mail met je bestelling stuurt naar info@bijenvriend.be. Graag soort en aantal struiken aangeven in je e-mail, zodat deze planten zeker meegeleverd worden naar de Natuurspeeltuin Voorschoten.