Nieuws

Doe mee: crowdfunding om bijen in de stad te helpen

Voorjaar 2023. BeeGrateful is een initiatief dat zich inzet om op een inspirerende en creatieve manier de biodiversiteit in verstedelijkt gebied te vergroten met kleinschalige biotopen voor bestuivers. Deze biotopen bestaan uit de door hen ontwikkelde natuur-inclusieve innovaties: de Streetlight Bee&Bee (bijenhotel voor om lantaarnpalen) en Lantern Planter (plantenbak gevuld met inheemse planten voor om lantaarnpalen).

Naast het terugbrengen van de wilde bij en het vergroenen van de stad wil BeeGrateful ook bewustwording vergroten over het belang van de wilde bij voor behoud van biodiversiteit. Ze vergroten bewustwording met de zichtbaarheid van hun biotopen in publieke omgevingen; het werken met QR-codes (bevestigd aan de onderkant van het bijenhotel) die educatieve informatie verstrekken; én het geven van bij-vriendelijke lezingen en workshops aan de buurt.

Om hun missie en het belang van bestuivers onder het grotere publiek onder de aandacht te brengen zijn ze onlangs gestart met crowdfunding via het platform VoorNatuur. Via deze campagne hopen ze meer kleinschalige biotopen voor bestuivers te kunnen plaatsen en een steeds grotere bij-vriendelijke community op te bouwen!

Help jij BeeGrateful met het realiseren van hun doel?

Doneer dan via deze link https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/initiatives/details/345/samen-met-beegrateful-de-biodiversiteit-vergroten