Nieuws

Succesvolle crowdfunding herstel bijenhotel Natuurtuin Zoetermeer

In het voorjaar werd het grote bijenhotel van natuurtuin Zoetermeer vernield, evenals een paar “boerderijmuurtjes”. Een trieste gebeurtenis. Naar aanleiding daarvan hebben de Vrienden van de Natuurtuin een crowdfundingsactie gehouden, om herstel te bekostigen. Het streefbedrag werd snel bereikt, mede door een substantiële bijdrage van de gemeente. Daarnaast ontvingen ze bijdragen in natura, zoals een tweede insectenhotel aangeboden door Groep Van der Spek.  Die wilden ter gelegenheid van haar veertigjarig bestaan de eveneens veertigjarige Natuurtuin tot steun zijn.

Zoals één van onze Vrienden opmerkte: “Eén insectenhotel in de fik en twee terug. Een beter gebaar naar de vandalen is niet mogelijk”.

Voorziter Ep Booneman: “Maar niet alleen de financiële en materiële steun waren voor ons belangrijk, maar de reacties die we van allerlei kanten ontvingen waren hartverwarmend. Zij bevestigden dat de Natuurtuin een bijzondere plaats heeft in de Zoetermeerse samenleving en dat ons werk gewaardeerd wordt. De lokale en regionale media besteedden eveneens bijzonder veel aandacht aan de gebeurtenissen. Nogmaals dank aan iedereen voor de morele en feitelijke ondersteuning.”

Lees meer: Dank aan alle vrienden en vrijwilligers! – Natuurtuin Zoetermeer