Nieuws

Jonge Mus Kuijer wint fotowedstrijd met Selfie

Drie prachtige winnaars van de fotowedstrijd

Op donderdag 22 juni vond tijdens de opening van de Bijenidylle in Zoeterwoude de prijsuitreiking plaats van de Fotowegstrijd Bijenlandschap in de regio rond Alphen, Leiden en Zoetermeer. Uit maar liefst 240 inzendingen zijn drie prijswinnaars gekozen: Herman van Heuvelen, Rob Kettmann en de jonge Mus Kuijer. Mus maakte een mooie selfie van de wonderlijke bijenwereld en won daarmee een uitje naar Archeon met een rondleiding door een imker. De mooiste ingezonden foto’s gaan op tournee langs de gemeenten. Leiderdorp is als eerste aan de beurt.

Mus over haar foto:

‘Ik houd heel erg van bijen; het zijn mijn lievelingsdieren, samen met hommels. Als titel voor de foto heb ik gekozen voor “This is me, myself and bij”.

Wethouder De Gans van Zoeterwoude reikte de prijzen van de fotowedstrijd Bijenlandschap uit. Er waren meer dan 250 inzendingen. De jury bestaande uit Laila Driessen (burgemeester van Leiderdorp en voorzitter Groene Cirkel Bijenlandschap), Koos Biesmeijer (wetenschappelijk directeur Naturalis), Rens de Rooij (eigenaar hoveniersbedrijf en bekend als TV-tuinman) en Merel van Klingeren (natuurfotografie.nl) beoordeelde de foto’s op compositie, belichting, creativiteit en ‘X-factor’: de mate waarin de foto aanspreekt en mensen enthousiast maakt om iets te doen voor bijen. De wedstrijd werd georganiseerd vanuit de Campagne Bijenlandschap. Bekijk hieronder de winnende foto’s.

Downloads

Persbericht uitreiking fotowedstrijd

Download het persbericht in .docx format