Nieuws

Provincie Zuid-Holland geeft subsidie voor initiatieven voor vitale landbouw

28 september 2022. Onze partner Provincie Zuid-Holland geeft subsidie voor initiatieven voor vitale landbouw: projecten die bijdragen aan de verduurzaming van de grondgebonden landbouw en het voedselsysteem. Het gaat om initiatieven waarbij een nieuw samenwerkingsverband wordt gevormd, een netwerk wordt ontwikkeld of kennis wordt overgedragen. Ze moeten leiden tot innovaties en kennis ten behoeve van een vitale landbouw, Bij de beoordeling zijn de effectiviteit, haalbaarheid en efficiëntie van belang, en ook of het initiatief een bottom-up-karakter heeft. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten, van 10.000 tot  maximaal 24.999 euro.

Vitale landbouw
De landbouw in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een eerlijke boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak. Gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen in Zuid-Holland. Maar ook een landbouw waarbij economie en omgeving in balans zijn, dat is de ambitie. Provincie Zuid-Holland ondersteunt al enige tijd initiatieven zoals de Voedselfamilies en Groene Cirkels. Nu wil ze vooral inzetten op verbreden en versnellen van verduurzaming voor de hele sector. Dit is verwoord in de Hoofdlijnennotitie Vitale landbouw. Kringlooplandbouw, korte ketens en economische vitaliteit zijn een aantal kernbegrippen in de notitie.

Subsidieregeling Groen
Deze subsidie is deel van het Subsidieregeling Groen van de provincie. Daarin zijn er ook regelingen voor o.a. verduurzamen en vergroenen van bedrijventerreinen (Groen Werkt Beter) en voor natuur in de stad. Die zijn al eerder op deze website besproken (zie gerelateerde nieuwsberichten hieronder).

Meer informatie:

Subsidieregeling Groen – Provincie Zuid-Holland